سوالات متداول
1- خرید تضمینی گندم از کشاورزان از چه زمانی آغاز خواهد شد؟
فصل خرید تضمینی گندم از اواسط خرداد ماه هر سال آغاز و تا اواسط شهریور ماه ادامه می یابد.
2- خرید تضمینی کلزا از کشاورزان از چه زمانی آغاز خواهد شد؟
فصل خرید تضمینی کلزا از اوایل اردیبهشت ماه هر سال آغاز و تا پایان خرداد ماه ادامه می یابد.
3- خرید تضمینی سویا از کشاورزان از چه زمانی آغاز خواهد شد؟
فصل خرید تضمینی سویا از اوایل آبان ماه هر سال آغاز و تا پایان آذر ماه ادامه می یابد.
4- خرید تضمینی آفتابگردان از کشاورزان از چه زمانی آغاز خواهد شد؟
فصل خرید تضمینی آفتابگردان از اوایل مهر ماه هر سال آغاز و تا پایان آبان ماه ادامه می یابد.
5- خرید توافقی برنج از کشاورزان از چه زمانی آغاز خواهد شد؟
با عنایت به توافقی بودن خرید برنج، زمانبندی خرید توافقی این محصول بر اساس دستورالعمل ابلاغی از سوی معاون محترم وزیر جهاد کشاورزی تعیین می گردد که بلافاصله در پورتال شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه2 اطلاع رسانی می شود. لذا جهت اطلاع از زمان خرید توافقی برنج به قسمت میز خدمت در پورتال شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه2 و همچنین اخبار مندرج در پرتال مذکور مراجعه نمائید.
6- خرید تضمینی محصولات کشاورزی با چه قیمت و چه درصد افت رطوبی و ناخالصی انجام می شود؟
با عنایت به اینکه قیمت خرید تضمینی محصولات کشاورزی در شورای اقتصاد به ریاست رئیس جمهور محترم تعیین و پیش از آغاز خرید تضمینی هر محصول به این شرکت ابلاغ می گردد که بلافاصله در پورتال شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه2 اطلاع رسانی می شود. لذا جهت اطلاع از قیمت و درصد افت رطوبی و ناخالصی محصولات، به قسمت میز خدمت در پورتال شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه2 مراجعه نمائید.
7- مراکز تعیین شده جهت خرید تضمینی محصولات کشاورزی را معرفی نمائید.
پیش از آغاز خرید تضمینی محصولات کشاورزی، طی جلسه کارگروه خرید استان به ریاست استاندار محترم مراکز خرید تضمینی با توجه به نوع محصول، سطح زیر کشت در استان، تسهیل دسترسی کشاورزان در مناطق دوردست و ... تعیین و اقدامات بعدی توسط این شرکت انجام می شود. لذا جهت اطلاع از مراکز خرید تعیین شده برای هر یک از محصولات خرید تضمینی، به قسمت میز خدمت در پورتال شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه2 مراجعه نمائید.
8- چه زمانی پول کشاورزان پرداخت خواهد شد؟
پرداخت وجوه کشاورزان در امر خرید تضمینی از محل اعتبارات متمرکز و بصورت کشوری بوده و این شرکت پس از تحویل فایل اطلاعات مربوطه به بانک عامل، هیچگونه دسترسی به فرآیند پرداخت حق الزحمه کشاورزان ندارد. لذا این شرکت در فرآیند خرید تضمینی، مسئولیتی در قبال پرداخت وجوه کشاورزان نداشته و تنها نسبت به اطلاع رسانی استانی از مجموع مبالغ پرداخت شده به کشاورزان در قالب خبرهای مندرج در پورتال این شرکت اقدام می نماید.
9- آیا می توان محصول یک شهرستان را در شهرستان دیگری تحویل داد؟
هر محموله از محصولات کشاورزی در فصل خرید تضمینی، تنها در صورت وجود معرفی نامه سازمان جهاد کشاورزی شهرستان، و صرفا در مراکز خرید همان شهرستان قابل تحویل می باشد.
10- در صورت بروز هرگونه مشکل در امر خرید های تضمینی و توافقی باید به کجا مراجعه کرد؟
بر اساس دستورالعمل خرید تضمینی محصولات کشاورزی، در هنگام تحویل محصول توسط کشاورزان، تمامی اطلاعات مربوط به محموله تحویلی از جمله نام و نام خانوادگی کشاورز، کد ملی و شماره شناسنامه کشاورز، شماره حساب بانک عامل به نام کشاورز، تناژ محصول تحویل داده شده، درصد افت رطوبی و ناخالصی محموله تحویلی و ... در فرم صورتجلسه خرید ثبت شده و به امضای کشاورز می رسد. در صورت بروز هرگونه مشکلی در مدت زمان تعیین شده برای خرید تضمینی هر محصول می توان به مرکز خریدی که محصول خود را تحویل داده مراجعه و یا با شماره تلفنی که به همین منظور در قسمت میز خدمت پورتال این شرکت درج شده تماس حاصل فرمائید.
11- جهت دریافت مجوز نانوایی باید به کجا مراجعه کرد؟
الف: دریافت مجوز نانوایی با آرد یارانه ای(دولتی):
بر اساس دستور العمل های ابلاغی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران صدور مجوز نانوایی با آرد یارانه ای، تا اطلاع ثانوی در مناطق شهری استان مازندران ممنوع می باشد. بر اساس دستور العمل مذکور، در مورد مناطق روستایی استان، در روستاهای با حداقل 450 نفر جمعیت یک نانوایی با آرد یارانه ای، در روستاهای بالای 1200 نفر 2 نانوایی با آرد یارانه ای و به ازای هر 1000 نفر جمعیت مازاد بر 1200 نفر یک واحد نانوایی با آرد یارانه ای اضافه خواهد شد.
* نکته: تعداد نانوایی ثابت می باشد و تفاوت در نوع نان موجب اعطای مجوز نانوایی با آرد رایانه ای جدید نخواهد شد.
ب: دریافت مجوز نانوایی با آرد آزاد:
متقاضیان دریافت مجوز نانوایی با آرد آزاد جهت دریافت اطلاعات مربوط به اخذ مجوز مذکور باید به اداره صنعت، معدن و تجارت و اتحادیه نانوایان شهرستان ها مراجعه نمایند.
12- جهت افزایش سهمیه آرد یارانه ای باید به کجا مراجعه کرد؟
تعیین سهمیه آرد یارانه ای خبازی های شهرستان ها بر اساس جمعیت و سقف سرانه مصرف، توسط کارگروه آرد و نان شهرستان ها تعیین می گردد. نانوایان داراری مجوز نانوایی با آرد یارانه ای، جهت هر گونه تغییر در میزان سهمیه آرد باید موضوع را به اطلاع مسئول نمایندگی شرکت غله در شهرستان ها رسانده و درخواست خود را به دبیرخانه کارگروه آرد نان، مستقر در سازمان صنعت، معدن و تجارت شهرستان ها ارائه نمایند.
13- پائین بودن کیفیت آرد یارانه ای را باید چگونه و به چه مرجعی گزارش کرد؟
در صورت پائین بودن کیفیت آرد یارانه ای، صاحب جواز نانوایی با مسئولین نمایندگی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه2 مستقر در شهرستان های استان تماس گرفته و گزارش خود را ثبت می نماید. پس از ثبت گزارش کارشناس کنترل کیفی شرکت به محل اعزام شده و اقدام به نمونه برداری می نماید. در صورت صحت گزارش آرد مذکور به کارخانه عودت داده خواهد شد.
14- جهت دریافت رمز دوم حساب جهت خرید اینترنتی آرد یارانه ای چه باید کرد؟
دریافت رمز دوم حساب تنها از طریق مراجعه به بانک عامل(بانک سپه) امکان پذیر می باشد.
15- جهت خرید گندم برای تولید آرد مصارف صنف و صنعت باید به کجا مراجعه کرد؟
برابر دستورالعمل های ابلاغی از سوی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، کارخانجات جهت خرید گندم بمنظور تولید آرد مصارف صنف و صنعت، باید از طریق بورس عمل کنند.
16- جهت صادرات آرد چه باید کرد؟
برابر دستورالعمل های ابلاغی از سوی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، گندمی که جهت صادرات آرد و یا مشتقات آن استفاده می شود باید از طریق بورس خریداری گردد.
17- دامداری ها ی عضو اتحادیه ها و یا تشکل های دامی جهت دریافت سبوس گندم به کجا مراجعه کنند؟
برابر دستورالعمل های ابلاغی از سوی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران، 50 درصد سبوس تولید شده از گندم های استفاده شده جهت تولید آرد یارانه ای و مصارف صنف و صنعت، به قیمت مصوب دولتی 520 تومان جهت استفاده اتحادیه ها و تشکل های دامی استان، به معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران اعلام می گردد. لذا دامداران عضو اتحادیه ها و یا تشکل های دامی جهت دریافت سبوس باید به اتحادیه مربوط به خودشان مراجعه نمایند.
18- وضعیت توزیع کالاهای اساسی در ایام محرم و صفر، ماه مبارک رمضان و یا روزهای پایانی سال چگونه است؟
برابر دستورالعمل های ابلاغی از سوی شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ایران برای این ایام، سهمیه کالاهای اساسی شامل شکر، برنج، روغن و کره برای استان مازندران در نظر گرفته می شود. توزیع کنندگان از سوی مدیریت تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران به این شرکت معرفی شده که پس از واریز وجوه مربوطه، کالاجهت عرضه با قیمت مصوب به توزیع کنندگان تحویل می شود. لیست توزیع کنندگان کالای اساسی معرفی شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی در قسمت میز خدمت پورتال شرکت غله منطقه2 قابل مشاهده است.
19- نان خوب چه نانی است؟
نان خوب از آرد خوب و خمیر تخمیر شده که نانوایش ماهر بوده و مصرف کننده اش واقف به اصول نگهداری صحیح آن باشد منتج می شود.
20- برای دستیابی به نان با کیفیت و مطلوب چه نکاتی باید مد نظر قرار گیرد؟
- نان به صورت روزانه خرید شود.
- از عرق کردن نان در کیسه های نایلونی و یا چیدن تعداد زیاد نان بر روی هم خودداری شود چون موجب کپک زدگی و افزایش ضایعات می شود.
- از نگهداری نان در روزنامه و یا کیسه نایلونی( بازیافتی ) خودداری شود.
- نان در دمای 4درجه سانتیگراد( دمای یخچال ) بیات می شود. کمترین میزان بیات شدن نان در دمای 60 درجه می باشد. در دمای 5- درجه سانتیگراد بیات شدن نان متوقف می شود.
- نان روزانه را به اندازه مصرف خرید نمائیم و از خرید نان اضافی خودداری کنیم.
- در مورد نان های بسته بندی و حجیم به اطلاعات برچسب و مشخصات تولید توجه نمائیم.
21- مزایای نان سبوس دار چیست؟
- با مصرف نان سبوس دار ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن تامین می شود.
- نان تیره حرکات روده بزرگ را تشدید و مواد زائد را سریع تر دفع می کند.
- نان سبوس دار باعث کاهش ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، چاقی و دیابت می شود.
- نان سبوس دار از ابتلا به سوء هاضمه جلوگیری می کند.
- نان سبوس دار از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
- نان سبوس دار از جداره های معده و روده ها رسوب زدائی می نماید.
- نان سبوس دار از ابتلا به کم خونی پیشگیری می کند.
- نان سبوس دار در خنثی سازی مواد سرطان زا موثر است.
22- به نظر شما بهترین نان چه نانیست؟
سبوس دانه غلات حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر، مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم و انواع ویتامین ها مانند ویتامین E ، ایپو فلاوین، نیاسین و انواع آنتی اکسیدان ها می باشد. با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از عناصر فوق و مواد مغزی در فرآیند آسیابانی از آرد جدا می شود، نان های سبوس دار دارای ارزش غذایی بیشتری هستند، مانند نان سنگک. پس نان سنگک نسبت به سایر نان ها ارزش غذایی بیشتری دارد.
23- مدت زمان پرداخت تسهیلات بهسازی چگونه می باشد؟
تسهیلات بهسازی و نوسازی 3 ساله و سرمایه در گردش 1 ساله می باشد.
24- نرخ سود تسهیلات چقدر است؟
15 درصد
25- مدارک مورد نیاز جهت دریافت تسهیلات چیست؟
باید به بانک مراجعه کرده و اطلاعات لازم حاصل گردد
26- ضمانت وام به چه صورت می باشد؟
مقرر شد بصورت زنجیره ای توسط خبازان صورت پذیرد.